De eerste indruk

Spannend, je gaat voor het eerst iemand ontmoeten van Invite Me. Je kan zenuwachtig zijn, want je gaat toch een heel nieuw persoon ontmoeten. Je blijft jezelf afvragen hoe het zal zijn, hoe is de ander, wat zal de ander van mij vinden en hoe moet ik me gedragen? Hier lees je over de eerste indruk

Allereerst is je eerste indruk van groot belang. Uit onderzoek is gebleken dat je in de eerste 7 seconden van een ontmoeting al een indruk achterlaat. Maar hoe doe je dit?

1. Kijk de ander aan. Er is niets onpersoonlijker dan iemand niet aankijken terwijl je jezelf voorstelt en met diegene praat.

2. Zorg voor een open houding. Je lichaamstaal is erg belangrijk en misschien nog wel belangrijker dan wat je zegt.

3. Lachen. Ook al zit je haar niet meer door de regen of voel je je niet helemaal top, als je lacht ziet niemand dat meer.

4. Draag geen zonnebril. Volgens onderzoek is een zonnebril ophouden als je iemand ontmoet echt ‘not done’. Mensen willen graag de ogen van de ander zien terwijl ze met diegene praten.

5. Wees positief. Zeur niet, maar wees positief. Dit kan worden ervaren als vervelen en je kan overkomen als een ‘zeikerd’.

6. Sluit vriendelijk af. Een goede afsluiting is belangrijk.

Nou, die eerste indruk moet nu wel goedkomen. Volgende week een nieuwe blog over het ontstaan van een vriendschap.

Invi_Jennifer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Word Full-Member om reacties te plaatsen op blogs. Klik hier om Full-Member te worden!