De leukste musea in Amsterdam (1)

Je wilt samen met je match een dagje naar Amsterdam. Maar in Amsterdam is er zoveel te beleven. Hier lees je de leukste musea voor een gegarandeerd leuke dag in Amsterdam.

Amsterdam heeft naast nostalgische panden, een goede sfeer en talloze bezienswaardigheden ook bijzondere musea.

1. Van Gogh museum

Vincent van Gogh is eén van de belangrijkste iconen in de Nederlandse kunstgeschiedenis. In dit museum wordt de collectie op prachtige wijze getoond en word je echt meegenomen in het leven van de schilder.

2. Nemo Science Museum

Vlak naast het centraal station van Amsterdam ligt het Nemo Science Museum. Dit unieke museum staat in het teken van wetenschap en technologie. Alles in dit museum wordt op een leuke en interactieve manier uitgelegd. Om alles te kunnen zien heb je hier wel een halve dag voor nodig.

3. Anne Frank Huis

Het dagboek van Anne Frank is wereldberoemd. In dit museum kun je zelf het achterhuis bezoeken en ervaren hoe klein de ruimte is waar deze familie moest leven. Aangezien dit museum erg populair is, moet je online een entreeticket kopen.

4. Rijksmuseum

Het rijksmuseum is een ontzettend groot en mooi museum. Elke verdieping geeft kunst weer vanuit een bepaalde eeuw. Het is extra leuk om een audio guide te nemen zodat je geen interessante informatie hoeft te missen.

5. EYE filmmuseum

In dit museum word je ondergedompeld in een wereld van film en beeld. Dit is de grootste filmbibliotheek van Nederland. Met vier filmzalen, een filmlab, verschillende tentoonstellingen en een presentatie kun je je hier wel de hele dag vermaken.

Ook kun je hier buiten op een terras met een erg mooi uitzicht een lekker drankje drinken met elkaar.

Tot slot

Natuurlijk zijn dit niet alle musea van Amsterdam. Amsterdam telt namelijk 75 musea in totaal. Volgende week een vervolg op deze blog van beroemde musea die je gezien moet hebben.

Invi_Jennifer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Word Full-Member om reacties te plaatsen op blogs. Klik hier om Full-Member te worden!