Waarom samen sporten?

Sporten is gezond. Het helpt je gewicht op peil te houden, verlaagt je hartslagfrequentie, verbetert je slaap en geeft je ontzettend veel energie. Ondanks deze voordelen is het voor iedereen niet eenvoudig om die stap te zetten. Veel mensen missen de belangrijkste eigenschap die nodig is om te gaan sporten: motivatie.

Het is lastig om het sporten vol te houden als je geen motivatie hebt. Maar hoe kan je meer motivatie krijgen om te gaan sporten? Samen sporten!

Samen sporten is niet alleen heel gezellig maar er zijn nog genoeg redenen waarom samen sporten leuker en motiverender kan zijn:

Competitie. Squash, tennis, voetbal: competitieve sporten roepen een drang om te winnen. Dit vertaald zich in het extra motivatie om je best te doen.

Succes delen. Samen naar de sportschool geweest of meegedaan aan een hardloopevenement? Doordat je dit samen met je sportmaatje voor elkaar hebt gekregen, kun je samen het succes delen. Succes delen versterkt het gevoel van voldoening.

Niet afzeggen. Als e een afspraak hebt gemaakt om te gaan sporten, heb je niet alleen jezelf ermee als je afzegt, maar ook je sportmaatje. Je wilt elkaar niet laten zitten.

Plezier. Samen sporten is gezellig. Ondertussen gezellig kletsen of samen nazitten met een drankje.

Dus vind je sportmaatje dan is sporten niet alleen gezond maar ook nog eens heel gezellig!

Invi_Jennifer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Word Full-Member om reacties te plaatsen op blogs. Klik hier om Full-Member te worden!