Van eerste ontmoeting naar vriendschap

Leuk, je hebt iemand ontmoet en je wilt graag contact houden en daarna een goede vriendschap beginnen. Maar hoe doe je dit zonder je zelf te veel op te dringen. Je wilt niet constant berichtjes sturen en overkomen als een stalker, maar aan de andere kant moet je ook zorgen dat het contact niet verwaterd. In dit blog lees je een aantal tips om na je ontmoeting een vriendschap op te bouwen.

Aandacht
Wanneer je een nieuwe vriendschap aangaat, kan het soms moeilijk zijn om in te schatten wat je allemaal kan zeggen. Soms focus je zo erg op een leuk gesprek dat je vergeet wat de ander zegt en hoe zijn of haar houding is. Zo kan het bijvoorbeeld vervelend zijn als je niet opmerkt of iemand zich ongemakkelijk voelt bij een bepaald onderwerp. Wanneer je dit niet opmerkt, kan dit als ongeïnteresseerd overkomen. Probeer aandacht te geven aan wat iemand zegt én uitstraalt.

Wees te vertrouwen
Vertrouwen is in een vriendschap ontzettend belangrijk, maar ook in de eerste stap naar een vriendschap toe. Begin bijvoorbeeld niet slecht over een ander te praten, hierdoor kan de ander zich gaan afvragen of je dat ook over hem of haar doet. Probeer niet teveel te roddelen over anderen en laat je goede kant zien.

Daarnaast kun je vertrouwelijke informatie over jezelf delen, maar verwacht niet dat de ander het gelijk terug doet. Vertrouwen heeft tijd nodig, dus geef het ook tijd.

Luister naar de ander
Als je bevriend wil worden met iemand is het belangrijk dat je elkaar beter leert kennen. Stel vragen over hem of haart hobby’s of wat voor werk diegene doet. Kom hier een volgende keer weer op terug zodat de ander weet dat je echt geluisterd hebt.

Kom met ideeën
Als er al een enige vriendschap is ontstaan is het natuurlijk leuk om samen leuke dingen te doen. De ander vindt het leuk al kom je met initiatieven, zo weet hij of zij dat je ‘serieus’ bent over de vriendschap. Maar let wel op dat het niet allemaal moet gaan zoals jij het wilt.

Tot slot
Natuurlijk is het niet gelijk een goede vriendschap als je je precies aan al deze punten houdt. Je moet ook zelf aanvoelen of jullie bij elkaar passen als vrienden. Maar dit kan een goede basis zijn om na je eerste ontmoeting een goede vriendschap op te bouwen.

Invi_Jennifer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Word Full-Member om reacties te plaatsen op blogs. Klik hier om Full-Member te worden!