Waarom is een sauna zo goed voor je?

De sauna is populair en dat is niet voor niets. Het is erg goed voor je. Maar waarom is een sauna zo goed voor je?

1. Sauna’s helpen je om er jonger uit te zien.
Door de sauna gaan je poriën openstaan en verbeterd de bloedsomloop. Dit zorgt voor een snellere vernieuwing van de huidcellen en dus verjonging. Maar verzorg je huid wel goed met vocht inbrengende crème na het bezoek van de sauna. Het droogt je huid namelijk ook uit.

2. Sauna’s laten gifstoffen verdwijnen.
Zweten is een manier waarop gifstoffen ons lichaam verlaten. In de sauna heb je te maken met een hoge temperatuur waardoor je goed gaat zweten.

3. Sauna’s maken het immuunsysteem sterker.
Heb je vaak last van een loopneus of prikkelende hoest? Dan kan een regelmatig bezoek aan de sauna je daar minder gevoelig voor maken.

Daarnaast leert je lichaam door de sauna beter om te gaan met temperatuurschommelingen. Dit maakt dat je weerstand verbetert en dat je minder snel verkouden wordt.

4. Sauna’s zorgen voor minder stress.
Door de warmte en heersende rust van een sauna, kan je je zo ontspannen dat je even al je stress vergeet.

5. Sauna’s verbeteren het uithoudingsvermogen
In een sauna is erg heet en naarmate je vaker een bezoek brengt aan de sauna, went je lichaam aan hete temperaturen. Tijdens een zware oefening waarbij je veel zweet, zal je dus minder snel negatieve gevolgen ervan van je verhitte lichaam.

Tot slot
Een sauna doet goede dingen met je lichaam. Maar doe alles met mate. Bouw het rustig op, drink voldoende water en luister naar je lichaam.

Invi_Jennifer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Word Full-Member om reacties te plaatsen op blogs. Klik hier om Full-Member te worden!