Zes feitjes over vriendschap

Vriendschap is geweldig. Leuke dingen doen met elkaar. Altijd een schouder om op te huilen en een klaagpaal als je je dag even niet hebt. Je vrienden zijn er altijd voor je. Wist je deze feitjes over vriendschappen al?

1. Goede vrienden
Wist je dat we gemiddeld 3 á 4 goede vrienden hebben?

2. Zeven jaar
Misschien een beetje raar maar na 7 jaar raak je de helft vrienden kwijt. Je vriendenkring krimpt niet, maar de samenstelling verandert wel. Maar als je elke 7 jaar haalt en nog steeds vrienden bent, blijf je dit vermoedelijk voor je hele leven.

3. Werk & studie
De meeste goede vrienden leer je kennen tijdens je werk of studie. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 22% van de mensen zegt dat ze tijdens hun schooltijd de meeste vrienden hebben ontmoet. 19% ontmoet nieuwe vrienden op de werkvloer.

4. Internet
Als je op zoek bent naar een nieuwe vriendschap, vind je er het snelste eentje online. Dit komt omdat we dan niet zo snel zien hoe iemand eruit ziet, wat diegene draagt en hoe zijn gedrag is in het openbaar. Je vindt mensen via internet sneller aardig dan in het echt. Hierdoor onthul je ook meer informatie over jezelf, zodat je iemand dus heel snel door en door kan leren kennen.

5. Vrouwen vs. Mannen
Vrouwen zijn beter in het onderhouden van vriendschappen dan mannen. Eén op de drie vrouwen leert haar beste vriendin kennen op de middelbare school. Bij mannen is dit maar één op de zes. Mannen vormen pas op een latere leeftijd sterkere vriendschappen.

Invi_Jennifer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Word Full-Member om reacties te plaatsen op blogs. Klik hier om Full-Member te worden!