Zo blijf je fit in de winter

In de winter heb je vaak de neiging om lekker warm bij de kachel te blijven zitten. Toch zal je je vaak fitter voelen als je wel blijft bewegen en gaat sporten. Trek je niks aan van het koude weer en beweeg!

Er zijn veel manieren om toch lekker fit te blijven, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Indoor
Als je graag binnen blijft kan je kiezen voor een fitnesscentrum of gewoon lekker thuis. Je kunt overwegen om apparatuur voor thuis aan te schaffen zoals een loopband.

Als je niet het budget hebt voor een dure machine, investeer dan in eenvoudige hulpmiddelen, zoals een trainingsbal, een weerstandsband, een springtouw of gewichten. Ook zijn er ontzettend veel apps die je helpen om thuis fit te blijven.

Outdoor
Op mooie winterdagen is het lekker om naar buiten te gaan. Schaatsen is een leuke en gezellige activiteit om met meerdere te doen en ook nog eens heel goed voor je.

Ook kun je lekker gaan hardlopen als je geen extra geld wilt uitgeven. De volgende tips beschermen je tegen het koude weer:

  • Draag warme kleding dat je hele huid bedekt.
  • Draag handschoenen, zo voorkom je winterhanden.
  • Draag een muts, want je verliest veel warmte via je hoofd.
  • Adem door je neus, omdat het de lucht filtert en verwarmt.

Tot slot
Daarnaast zijn activiteiten zoals de hond uitlaten, je auto ver van de supermarkt parkeren of een leuke wandeling maken slimme manieren om toch een beetje extra te bewegen.

Invi_Jennifer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Word Full-Member om reacties te plaatsen op blogs. Klik hier om Full-Member te worden!